Vrijdag

5 juli 2024 - Vilnius, Litouwen

vanmorgen eerste stuk met de trein naar Vilnius.reden is dat er onderweg geen slaap plek te vinden is. En er werd weer regen voorspeld . Gister al op het station een kaartje gekocht . De trein komt vanuit het noorden .Dat betekent dat er maar weinig tijd is om in te stappen. Alle bagage van de fiets gehaald . En daar kwam de trein . Je weet eigenlijk nooit waar de instap is voor de fiets . Wij stonden nu vooraan .,Snel de fietsen en bagage in de trein gezet en hij reed al weer. Maar de ruimte voor de fiets was in de achterste coupe. Dus alles naar achteren gebracht door 4 coupes al slingerend in een rijdende oude trein waar de schuifdeuren niet vanzelf open en dicht gaan en bagage van de reizigers in het loop pad stonden. We waren blij dat het gelukt was .

Vandaag een dagje vilnius . Het was absoluut niet druk in de oude binnenstad . Wat een prachtige oude kerken . De buitenkant is al mooi maar de binnenkant overruled dit absoluut. Lastig om van de binnenkant foto’s te maken want het doet te niet al alle pracht en praal . Natuurlijk wel een paar om een indruk te geven . Moderne stad met heel veel cafés , eet huisjes , mooie grote auto’s , chique modezaken , juweliers . Het oude centrum is niet zo groot. We hadden de fietsen ergens neer gezet om lopend het oude centrum te bekijken Alles staat eigenlijk op loop afstand bij elkaar. Inmiddels hebben we best al veel gezien in de baltische staten en het lijkt wel dat we verzadigd zijn . Morgen zakken we af naar de Poolse grens . Nog steeds bekijken we de route per dag . Aantal km, de conditie van de wegen , slaap plek en het weer spelen daar een rol in. Dit bevalt ons erg goed. Gister was het de hele dag regen . Daarom zijn we vroeg vertrokken want het zou pas om 11 uur gaan regenen. Helaas was dit al om 8.30 uur. Maar deze keer waren we er goed op voorbereid. Sandalen aan, geen sokken , tassen goed dicht , regenkleding bij de hand. Al doende leer je wel . We hadden een kamer geboekt . Om 13.00 uur waren we er al . De hele middag heeft het hard geregend. De straten stonden echt blank en er werden kleine riviertjes aangemaakt .De meeste auto’s reden er snel doorheen zodat wij al voetganger ( boodschappen doen) al snel een natte spijkerbroek hadden . Maar de kamer warm en de kleding weer snel droog.. Nu voor het eerst weer op een camping . Op 7 km afstand van Villniss . Wat is het toch fijn dat iedere camping en hostel een uitgebreide keuken heeft. Compleet met grote koelkast . Voor ons als campeerder/ reiziger is dat erg fijn.

1. Ellen:
    5 juli 2024
    Hoy R en T Warbis dit een heel andere reis dan de vorige Meer steden ,meer kamers en dat is jammer ,meer regen Maar met jullie ervaring is het een prachtige reis Een als de verzadiging verder toeslaat ,komen jullie toch lekker naar huis en gaan over een paar weken weer weg naar het zuiden Sukses en blijf genieten Gr E
  2. Trudy en Andre:
    6 juli 2024
    Nooit gedacht dat Vilnius zo'n mooie moderne stad is.
    Jammer dat het weer matig is, maar hopelijk knapt het snel op. Dan doen jullie dat ook! Goede reis verder en (opnieuw) veel plezier!
  3. Olaf Haasnoot:
    6 juli 2024
    Vilnius, ik maakte er eerst van Vuilnis, het verschilt door het verplaatsen van de u. Maar jullie foto's hebben laten zien hoe mooi het is. Prachtige doorkijkjes en indrukwekkende kerken.
    Jammer van de regen, maar gelukkig geen schade alleen maar nat. Wat een rijke stad voor Litouwen en zo te zien heeft de Tesla hier ook indruk achter gelaten.
    Wij rijden sinds kort Volvo en dat is ook een plezier. De auto laadt momenteel weer op en we zijn even naar Apeldoorn gereden voor de eerste verjaardag van Rosalie.
    Lekker alles kunnen drogen, eten kunnen kopen en klaar maken en als ik het goed hoor samen weer genieten van alles. Handig om de trein te kunnen nemen en fijn om te fietsen als het droog is. Jullie blijven voor mij kanjers.
  4. Ada:
    6 juli 2024
    Hallo luitjes, jammer dat het weer niet mee werkt maar gelukkig hebben jullie het toch naar jullie zin. Wij zitten in warm Spanje maar moeten nú noodgedwongen richting huis omdat mijn fiets is gestolen in Valencia. Balen natuurlijk! Maar we genieten evengoed wel. Doe voorzichtig en tot later 😘
  5. Rineke en Theo Haasnoot:
    6 juli 2024
    Wat balen zeg dat je fiets gestolen is. Hier in Litouwen waarschuwen ze ons ook om de fiets niet buiten te laten staan . We zetten ze al vaak op onze kamer . Vandaag moesten we 3 hoog ( 6 trappen) en de fietsen heeft Theo naar boven gebracht . Hele klus. De houder voor mijn telefoon kon iemand anders kennelijk ook goed gebruiken . Gelukkig hadden we een extra meegenomen .
  6. Monique:
    6 juli 2024
    Wat bijzonder dat jullie op plekken komen waar niet veel toeristen aan zullen denken. Dat is het mooie van de vrijheid die jullie hebben. Ook om de route aan te passen rekening houdend met weer, fietspaden en interesse.
    leuk dat jullie dit samen zo goed kunnen doen. Ook wel fijn dat er altijd mogelijkheden zijn om te koken en kleding te drogen indien nodig.
    Geniet er lekker van en blijf ons verassen met de mooie dingen die jullie zien.
    groetjes van Monique