Maandag

8 juli 2024 - Kopytkowo, Polen

Inmiddels zijn we 5 weken onderweg. We zijn blij dat we de baltische staten eerst gedaan hebben. In de laatste stad van Litouwen stonden er veel houten beelden . Prachtig houtsnij werk ( zie foto’s )We zijn vandaag weer in Polen beland . Gister behoorlijke wind tegen en heuvel op en weer af . We gaan de green velo route volgen aan de oostkant van Polen .vandaag een start gemaakt . Heerlijke goede rustige weg, veel natuur . En we hebben voor het eerst 2 elanden gezien. Echt een kadootje . Ook waren de kraanvogels weer van de partij. Het weer is prima. We staan op een natuurcamping op de route . We gaan het ervaren hoe de green velo route is. De route is 2000 km . We gaan kijken hoe ver we komen en hoe leuk we het ook vinden . De route loopt tot het zuiden van Polen en is verdeeld in 4 stukken. Onderweg staan er bordjes die goed aangeven welke kant je op moet . Regelmatig zijn er plekken voor de fietsers met picknick tafels, landkaarten met uitgebreid de route erop, soms een klein cafeetje en toilet en fiets herstel mogelijkheden . Al met al goed geregeld

1. Ada:
    8 juli 2024
    Klinkt als een ontspannen tocht. Fijn dat het zo geregeld is. Lekker genieten!😘
  2. Caspar en Jose:
    8 juli 2024
    Jeetje 5 weken, benieuwd hoeveel energie en zin jullie blijven houden.
    Het klinkt nog gezellig en fijn dat het weer meezit. Leuk ook die elanden. Hebben wij eenmaal gezien in Zweden, imposante beesten. Goede reis verder...
  3. Irene en Jaap:
    8 juli 2024
    Wauw elanden, dat is inderdaad een cadeautje, mooie belevenis.
    De houtsnijwerken hebben wat weg van de Maori, Nieuw Zeeland. Ze zijn erg mooi.
    Ik ben benieuwd hoe de Velo route is, zoals jullie het beschrijven is het veel belovend. Prachtig avontuur weer. Goede reis.
  4. Paul Cora:
    8 juli 2024
    Hoi Rineke & Theo, leuk om te lezen dat jullie nu in Polen zijn met een green velo route. We zijn benieuwd hoe dat gaat bevallen. Hoeveel km hebben jullie al gereden? Leuk dat jullie elanden en kraanvogels hebben gezien. Heel veel plezier en geniet ervan. Groetjes Paul & Cora
  5. Ellen:
    9 juli 2024
    Hoy R en T Met een echte fietsroute zullen de paden ook welprima zijn Veel Sukses Fijn dathet weer ook goed is,Het wordt nog een luxe route Met goede paden endogene aangegeven Geniet ervan zijn er campings of B B onderweg We horen het wel Sukses en geniet Gr E
  6. Olaf Haasnoot:
    9 juli 2024
    Ik had gewild om achterop te springen. Het lijkt me eindelijk een tocht voor fietsers. Dan hoef je niet aldoor op te letten of het grevel wordt en zie je elanden en kraanvogels. Hier is het te warm om naar de sportschool te gaan. Straks komt er onweer, want dit is niet normaal. Jullie kunnen the green velo pakken. Ik hoop, dat het mooi weer is om te fietsen, maar anders kies je voor het bezoeken van iets moois. Ik vond de beelden herkenbaar. De eerste vooral door sport en studie, muziek en lekker kletsen met elkaar. Allemaal dingen, waardoor ik weer aangemoedigd werd verder te leven en dan zeggen ze ook " hout leeft ". Nou geniet van jullie leven en voor mij had er bovenaan best een fietswiel mogen staan ipv een bal. Dat komt jullie toe