Zondag 31 mei

31 mei 2026 - Suhaia, Roemenië

We zijn morgen al een maand onderweg . 2000 km verder, veel gezien, meegemaakt en we vinden het nog steeds leuk . Gelukkig maar want het is nog heel erg ver naar huis .
We zijn in Roemenië . En rijden op een afstand van de donau. Deze kant van de donau is vrij vlak . De Bulgaarse kant is heuvelachtig vandaar deze keuze. Wel weer even wat euro’s wisselen in Roemeense geld ( lei) voor Kopje koffie, broodje enz in de kleine winkeltjes  Hoewel je in de grote winkels met je bankpas kan betalen . Ook hier zit natuurlijk de Lidl .

Vandaag een prachtige vogel gezien “ de bijen eter” met honderden vlogen zij af en aan bij een lang gerekte aardewand waar allemaal gaten in zaten .

De ooievaars die in vele dorpen hun nesten hebben gemaakt op bijna iedere lantaarnpaal hebben inmiddels jonkies . Hebben het erg druk om de monden te voeden .

Prachtige natuur, wel wat eentonig uitzicht . Enorme lappen grond waar van alles verbouwd  wordt . Af en toe een klein dorpje met mini winkeltjes . Groepen mannen in cafés  meestal bier drinkend , echt oude mannen en vrouwen op de vele bankjes langs de kant van de weg , kijkend wat er langs komt . Soms wordt er spontaan gezwaaid of alleen als wij dat doen. In een hotel in Bulgarije hadden we een kamer geboekt . De eigenaresse zei dat ze ons herkende van een week geleden ergens in een stad . Zij kon alles goed omschrijven , onze fietsen en ons natuurlijk . Ze vond het zo leuk dat we werden ontvangen als vorsten . We kregen een prachtige kamer aangeboden, lunch en de volgende dag een ontbijt . Hoe leuk was dat!!! Eerlijk gezegd moesten wij heel diep graven in ons geheugen waar we haar gezien hadden. Je ontmoet zo veel mensen onderweg maar dit was geweldig

. Voorlopig blijven we de zgn donau route ( velo 6 fiets route) volgen tot Belgrado .
volgens Theo neemt morgen de wind af . Dat zou erg fijn zijn . Het weer is prima 👍

fiets groetjes

1. Marleen Maurits:
    31 mei 2026
    Wat een prachtige reis maken jullie en wat een belevenissen! Ontzettend leuk om zo een beetje met jullie mee te reizen.
  2. Andre:
    31 mei 2026
    ik sluit me bij de vorige "spreker" aan! Erg leuk om jullie trip en belevenissen te volgen. Wat hebben jullie veel te vertellen bij terugkomst. Dan spreken we snel af! Wij hebben het in de VS ook prima. Het weer kan iets beter; de bergen intrekken lukt vandaag niet, want het regent en is koud. Dan maar gezelligheid in huis zoeken. Lieve groet!
  3. Irene en Jaap:
    31 mei 2026
    Wat heerlijk om jullie belevenissen te lezen en te volgen. Geweldig, de mevrouw die jullie herkende. Kleine dingen die je lang bijblijven.
    Ik kijk weer uit naar jullie volgende verhaal.
  4. Astrid:
    31 mei 2026
    Jullie zijn dus beroemd in Roemenië, geinig!
  5. Astrid en Jos:
    1 juni 2026
    Grappig ook die koffie automaten overal langs de wegen. Leuk om jullie zo te volgen. Op naar Roemenië
  6. Tineke:
    2 juni 2026
    Wat leuk dat jullie herkend werden door die mevrouw.
    Leuk om jullie verhalen te lezen en mee mogen beleven.
    Geniet nog lekker samen in Roemenië.