Zondag 31 mei
31 mei 2026 - Suhaia, Roemenië
We zijn morgen al een maand onderweg . 2000 km verder, veel gezien, meegemaakt en we vinden het nog steeds leuk . Gelukkig maar want het is nog heel erg ver naar huis .
We zijn in Roemenië . En rijden op een afstand van de donau. Deze kant van de donau is vrij vlak . De Bulgaarse kant is heuvelachtig vandaar deze keuze. Wel weer even wat euro’s wisselen in Roemeense geld ( lei) voor Kopje koffie, broodje enz in de kleine winkeltjes Hoewel je in de grote winkels met je bankpas kan betalen . Ook hier zit natuurlijk de Lidl .
Vandaag een prachtige vogel gezien “ de bijen eter” met honderden vlogen zij af en aan bij een lang gerekte aardewand waar allemaal gaten in zaten .
De ooievaars die in vele dorpen hun nesten hebben gemaakt op bijna iedere lantaarnpaal hebben inmiddels jonkies . Hebben het erg druk om de monden te voeden .
Prachtige natuur, wel wat eentonig uitzicht . Enorme lappen grond waar van alles verbouwd wordt . Af en toe een klein dorpje met mini winkeltjes . Groepen mannen in cafés meestal bier drinkend , echt oude mannen en vrouwen op de vele bankjes langs de kant van de weg , kijkend wat er langs komt . Soms wordt er spontaan gezwaaid of alleen als wij dat doen. In een hotel in Bulgarije hadden we een kamer geboekt . De eigenaresse zei dat ze ons herkende van een week geleden ergens in een stad . Zij kon alles goed omschrijven , onze fietsen en ons natuurlijk . Ze vond het zo leuk dat we werden ontvangen als vorsten . We kregen een prachtige kamer aangeboden, lunch en de volgende dag een ontbijt . Hoe leuk was dat!!! Eerlijk gezegd moesten wij heel diep graven in ons geheugen waar we haar gezien hadden. Je ontmoet zo veel mensen onderweg maar dit was geweldig
. Voorlopig blijven we de zgn donau route ( velo 6 fiets route) volgen tot Belgrado .
volgens Theo neemt morgen de wind af . Dat zou erg fijn zijn . Het weer is prima 👍
fiets groetjes

Ik kijk weer uit naar jullie volgende verhaal.
Leuk om jullie verhalen te lezen en mee mogen beleven.
Geniet nog lekker samen in Roemenië.