Maandag
1 juli 2024 - Salacgriva, Letland
Gister een nachtje op de camping . Op de camping een en al campers naast en bijna in elkaar . Wel geteld 3 tentjes . De meeste campers kwamen uit Finland. Estland is voor de Finnen een relatief goedkoop land . Met de boot is het 2 uur varen . Ook op deze camping werd er goed Engels gesproken en een uitgebreide keuken met alles erop en eraan . Erg handig voor de tent bewoners . Op weg naar Rīga . We hebben heel wat km gemaakt op de green velo 13 . Helaas ook een flink stuk op de auto weg. Kan niet anders . Er was geen regen voorspeld maar die kwam er begin van de middag toch. Met bakken kwam het de hemel uit..wat ben je dan snel verzopen . In een bushokje geschuild maar het leed was al geschied . Het plan was eigenlijk door te rijden maar toch maar een kamer geboekt in de dichts bij zijnde plaats . Niet alleen ben je drijfnat maar ook nog eens erg koud. Heerlijk in een huisje . Onder de warme douche en droge kleding . Helaas zijn mijn sport schoenen ook doorweekt . Hoe krijg je die droog? Oplossing : in de oven op een lage temperatuur . Volgens ons moet het goedkomen 😂 Van de eigenaresse mochten we alle natte kleding in een soort schuur hangen om te drogen . Het blijft namelijk zacht regenen . Deze mevr. is imker en in de schuur staan alle spullen die je nodig hebt om honing te verkrijgen . Wij hebben een schaaltje heerlijke honing gekregen . Geen idee nog hoe we dit mee moeten nemen .
morgen naar Rīga . Volgens het weer bericht is het morgen weer droog. Hopelijk schoenen van Rineke ook .

Weet je trouwens dat suikerziekte diabetes mellitus heet en mellitus betekent honingzoet. Dus werkt prima als je tekorten hebt.