Zaterdag

29 juni 2024 - Lelle, Estland

Gister een dagje Tallinn. Een grote moderne stad met alles wat daar bij hoort. We hadden voor 2 nachten een kamer geboekt ongeveer 8 km van Tallinn. Erg mooie kamer in een soort van hotel. Het was gloed nieuw en ik denk dat wij de eerste gasten in die kamer waren . Kamer heel modern ingericht met daarin een groot keukenblok en grote badkamer . Op de fiets naar Tallinn. Met name het oude stads centrum . Vandaag was het de warmste dag tot nu toe . 34 graden . In het centrum was het al vroeg erg druk . Met name grote groepen toeristen . Duitsers en Russen . Reisleider voorop en de mensen er achteraan allemaal met een ontvangertje waarop uitleg werd gegeven wat er te zien was . Er waren een paar high lights ( zie foto’s ) Vanuit een burcht hadden we een mooi uitzicht over de baai .Cruise schepen volop aanwezig . Op 2 uur vragen ligt Finland. In de souvenirs winkels kon je sulletjes kopen met de vickings. wij vonden de orthodoxe kathedraal het mooist. In Rīga hadden we al zoiets gezien maar dan kleiner . Wij vonden deze stad iets minder mooi en uitgebreid dan Rīga .

wat ons opviel is dat het veel langer ligt is .  In de nacht is het donker ( minder donker) van 22.45 uur tot 16.15. In  in nederland 22 uur tot 5.15 uur . Zal je maken hebben dat je dichter bij de noord pool bent .

ieder avond zoeken we op waar we naar toe gaan . Best wel een uitzoekerij. Hoe zijn de wegen , hoeveel km en is er een slaap plek. Wij boeken meestal via booking .comm. Soms wel erg lastig. Gister wilde we vanuit Tallinn een stuk trein pakken.,Helaas ging dat niet door daar op dat traject werkzaamheden zijn. Dus weer zoeken enz. Lukt altijd wel maar soms gaat de route net iets anders dan dat we bedacht hadden .

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Olaf Haasnoot:
    2 juli 2024
    Diabetes mellitus is honingzoete doorstroming en de ontdekkers zagen dat de urine ook honingzoet was aan het ongedierte, dat erop af kwam. Dat heeft niets met jullie te maken, maar honing blijft toch een beetje gekoppeld aan die nare ziekte.
  2. Ellen:
    2 juli 2024
    Reactie bij de volgende op maandag Ellen