Zondag

21 juli 2024 - Poznan, Polen

We zijn in Poznan om de stad te bezoeken . 2 nachten in een hotel met airco. Hoe fijn is dat . De afgelopen week is het in Polen erg warm . Ook vandaag . Vanmorgen op de fiets de stad in . Mooie stad . Mooiste stadshuis plein wat we tot nu toe gezien hebben. Zie foto’s . Stuk voor stuk zijn de huizen anders versierd en andere kleuren . Het stadhuis is prachtig . Elke dag om 12 uur komen er 2 geiten uit de toren die elkaar 12 kopstoten geven. Dit vergezeld met trompet muziek. Het hele plein stond vol met toeristen op dit schouw spel te zien. Na afloop werd er geklapt. Geen idee waarvoor . Prachtig rooms katholieke kerk bezocht . Barok stijl , Compleet gevuld met beelden, ornamenten ( de rest maar vragen aan Paul) schilderijen enz. Ieder hoekje is versierd . Ook het plafond. We denken hier zelf ook over om boven de eettafel te schilderen .  Vandaag zijn alle winkels dicht . Veel toeristen m’n Polen , groepje Spaanse mensen , Duits . Geen Nederlandse. We hebben daarna de fiets gepakt voor een muurschildering en nog een andere kerk. Hier werd een dienst gehouden . De kerk zat echt vol en ook veel mensen die achter in de kerk stonden . Jong en oud was aanwezig. Vanmiddag heerlijk relax in onze airco kamer.

morgen met de trein naar stettin ivm de voorspelde regen. Het is ongeveer 250 km. Daar zien we wel weer hoe de reis verder verloopt . Hangt wel wat af van het weer .

Dan wordt het Duitsland

1. Joke van Valkenburg:
    22 juli 2024
    Ziet er mooi uit, Poznan. Die croissant was vast heel lekker.
    Goede treinreis en ben benieuwd hoe de reis verder gaat.
    Liefs Joke
  2. Olaf:
    22 juli 2024
    Die gekleurde huizen doen me denken aan Denemarken en Noorwegen. Maakt een stad mooier. Wat die bokken betreft zal dat teruggaan op een oude sage. Zullen we later opzoeken. Verstandig om hier de trein te nemen. Je nat laten regenen kan altijd nog.
    Wat betreft de boven de tafel schildering, een leuk idee. Misschien kan je een foto maken van iets dat je aanspreekt en dat hoeft geen schilderij van Leonardo da Vinci te zijn.
    Ik vind het leuk om te horen hoe de barokke stijl je zo aanspreekt. Rijkdom als kunst en dankbaarheid als thema. Dat terwijl de fiets dichtbij de natuur is. Mooi hoe je dat bij elkaar kan brengen.
    De 4 daagse is hier weer voorbij. Zo nu en dan een regenbui, maar heerlijk weer om buiten te zijn.
  3. Ellen:
    22 juli 2024
    Hoy R en T Ik geniet ervan hoe jullie echte toeristen worden ,naast de fietsfanaten die jullie gelukkig ook blijven , De landen als Polen en de Baltische landen worden nog steeds onderschat wat schoonheid, cultuur en natuur betreft Fijn dat jullie zo genieten en het wat rustiger aandoen Richting Duitsland is minder warm zeker als jullie wat noordelijker gaan Hier wat beter weer wat temp betreft ,maar nog wel dagelijks wat regen !Blijf genieten tot horensGr E