Donderdag

18 juli 2024 - Brzeźno, Polen

Op weg naar Poznan. We nemen de binnen routes en dat bevalt prima. Wel een aantal dagen tegenwind. Best ook wel warm . Er zijn niet veel airco op de kamers . Veel nieuwbouw , plaatjes van huizen met veel land eromheen . We rijden door het boerenland, weinig verkeer , af en toe een dorpje. Er wordt hard gewerkt op het land. De oogst wordt binnen gehaald. We zien veel mais, tomaten, appelbomen en graan. Enorme velden en enorme grote oogst machines ( combine) De fiets routes gaan via Google Maps. Af en toe worden we nog wel verwezen naar de fietspaden tussendoor en dat is bijna altijd grind of zand . Meestal is het te vermijden , helaas vandaag niet . Maar goed daar gaan we nu niet verder op in . Wat opvalt is dat er veel plekken zijn gecreëerd om mensen uit Oekraïne op te vangen . Dit was regelmatig bij onze overnachtingen .Bij de  laatste overnachting was een gang met kamers speciaal voor de Oekraïners. Aparte keuken waar allerlei apparatuur stond om te kunnen koken .

1. Andre:
    18 juli 2024
    Bijzonder dat ze zich bekommeren over de mensen uit Oekraïne. Dat had ik eerlijk gezegd niet direct verwacht. Over zand en grind fietsen zal wel extra zwaar zijn en dan ook nog behoorlijk veel wind. Jullie zijn stoer hoor! Morgen lezen we weer hoe het verder gaat.
  2. Ellen:
    18 juli 2024
    Hoy R en T Wat goed dat er daar aan de Oekraïne wordt gedacht.Raar dat er zo weinig goede fietspaden zijn,maar wordt daar wel veel gefietst of is het een ondergeschoven kindje.Fijn dat jullie goede wegen hebben gevonden. En zo te voelen aan jullie verslagen jullie een stuk rustiger zijn geworden in het reizen Geniet verder ,Hopelijk met goede paden en mooi weer Gr E
  3. Olaf Haasnoot:
    19 juli 2024
    Wat heerlijk, al die oogst en daarnaast jullie oogst, niet binnen gehaald met een combine, maar met 2 fietsen. Een oogst van hoe je doorzet als het tegen zit, een oogst aan indrukken hoe je ruimte maakt voor mensen uit andere landen. Hoe eenvoud soms lastig is bij een fietspad, maar mooi als er pannen staan op de camping, waardoor je kan koken.
    Ik wens jullie vele goede indrukken toe en vooral veel plezier met elkaar.
  4. Marc en Nancy:
    19 juli 2024