Vrijdag 8 mei
8 mei 2026 - Kalocsa, Hongarije
We zijn in Kolocsa beland . Hier hebben we een kamer gehuurd daar de volgende camping 50 km verder is . Fijne kamer met airco. Het is heerlijk weer. Zonder vestje is goed te doen . We mochten de drijfnatte tent buiten ophangen .
Afgelopen nacht stonden we op een camping helemaal alleen . Seizoen is duidelijk nog niet begonnen . Warm water was niet aangesloten . Maar het sanitair werkte wel. In begin van de avond begon het te regenen . Alle fietstassen onder een afdakje gezet om de spullen droog te houden . Prima geslapen en vanmorgen heerlijk weer. We werden wakker van veel vogel geluiden . Theo hoorde een wielewaal en een hop . ( voor de kenners onder ons . We hebben een poosje de velo route 6 gevolgd . Op een gegeven moment zagen we de bordjes niet meer . We zijn over een enorme brug gereden om aan de andere kant van de donau te komen . Google maps is dan onze goed vriend .
Woensdag brak de ketting van de fiets van Theo . Na 3 pogingen om het te repareren gaven we de moed op. Lang verhaal maar een jongen heeft met pickup truck ons en de fietsen opgehaald en naar een fietsenmaker gebracht 20 km verder . Heel erg fijn want zonder ketting kun je niet fietsen en de fietsenmakers liggen niet voor het opscheppen en je weet ook niet waar ze zijn.
De eerste week is altijd wennen . Je denkt altijd dat je alles goed hebt voorbereid maar onderweg kan van alles gebeuren . We proberen om zo veel Mogelijk alles een vaste plek in de tassen te geven anders blijf je zoeken . Gaat steeds beter . In de winkels betalen de meeste mensen met een pingpas of op de telefoon . Dat doen wij dus ook. Geen gedoe met wisselen van geld ( forint ) Cash betalen zie je amper . De Hongaarse bevolking komt wat stug over . Met name de ouderen mensen .

Lekker luxe in een gehuurde kamer, tent morgen weer droog.
Welterusten en tot de volgende belevenissen.