Dinsdag
25 juni 2024 - Viljandi, Estland
Vanmorgen voor het eerst op de fiets zonder een extra vestje. Heerlijk. Petje en zonnebril op, insmeren en rijden maar. Gister hebben we al uitvoerig naar de route gekeken. Doel is nu Tahllin . nog 180 km . Eitje!!! Ook al vast via booking kamers gereserveerd. In Estland kun je vrij kamperen. Op de weg zie je dan bordjes staan die je verwijzen naar zo’n plek.Er wordt veel gebruik van gemaakt. Met name door de jongeren . Is natuurlijk ook goedkoop . Paar dagen wild kamperen en 1 nachtje RBB om weer even te douchen, kleren wassen enz .
De weg naar Viljandi was prima. Asfalt weg . Hoe fijn is dat.Wel tegenwind en heuvels maar dat mag de pret niet drukken . Onderweg komen we vele grevel afslagen tegen . Hebben we toch maar links en rechts laten liggen. Onderweg ben je echt in een onbewoonde wereld . Bossen, landbouw af en toe een boerderij en dat was het . Voordat wij vertrekken in de ochtend slaan we ook eerst eten en drinken in. Onderweg kwamen waarschuwingsborden borden tegen met een Eland erop. Bijzonder. Zou toch wat zijn als we die te zien krijgen. Helaas vandaag niet. We waren lekker op tijd in onze RBB . Inmiddels hebben we er een flink aantal gehad. Iedere RBB is weer anders en heeft zijn plus en min punten . Een aantal keren hadden we een heel appartement . Sleutelkluisje is buiten het huis en de code krijgen we via de mail. Gaat bijna altijd wel goed. Het fijne van een appartement is dat er meestal een keuken bij is. Alles erop en eraan. Je kunt je eigen gang aan.
Relaxen en genieten van het mooie weer.

Heerlijk dan aankomst in een RBB. Lekker douchen, kleren verschonen, eten klaar maken. Klinkt heel ontspannen. Terug kijken en zoeken wat je de volgende dag gaat doen. Lijkt me heel ontspannen. Mensen wat een afstand gefietst en dan nog eens.....terug. petje af... Hier is het30graden. Succes