Vrijdag
12 juli 2024 - Siemiatycze, Polen
Gister zijn we naar het natuur reservaat geweest . De dieren die er waren , hadden een heel groot terrein . Alles zag er keurig uit. Eigenlijk liepen we gewoon een rondje . Daar het terrein van de dieren zo groot was en begroeid moest je soms goed kijken waar de dieren waren . We hebben lynx, Europese bison, rendieren , wolf , konings paarden gezien. Het was een zeer warme dag en de dieren lagen lekker in de schaduw . Al met al zijn we er maar kort geweest . Daarna zijn we wat boodschappen gaan doen ( 20 km verderop) . In het plaatsje waar we waren was maar 1 klein winkeltje. Heerlijk weer om te fietsen in de bossen . Was een erg benauwde dag . Helaas had de kamer geen airco maar we kregen wel een kleine ventilator. In de middag lekker gerelaxed, gelezen en filmpje kijken . Op de telefoon kregen we een berichtje over het slechte weer dat avonds in aankomst was. Storm, hagel en erge wind. Daar hadden ze dus gelijk in . Maar wij zaten lekker binnen. Vanmorgen was het mistig en wat frisser . Onderweg weer elanden gezien .Nog steeds kwamen we militaire voertuigen tegen daar we toch nog wel wat tegen de wit Russische Frans aan zitten . Aan de ene kant geeft dat een beschermd gevoel en aan de andere kant ook iets dreigends . We zijn nu in Siemiatycse . We hebben een appartement geboekt . Dat appartement is op de 5 de etage ( 10 trappen) zonder lift . De fietsen konden we in de kelder zetten . Leek haast wel op een schuil kelder. Allemaal gangen met deuren die met een hangslot beveiligd zijn . Helaas geen oplaad mogelijkheden maar morgen hebben we een korte route . Dat moet dus lukken .

Veel plezier weer en een goed vervolg van jullie reis. Liefs! 😍
Hier weinig nieuws, zal niet over het weer beginnen want dat is ook geen nieuws meer...
succes , doe voorzichtig. Niet te veel linksaf slaan want dan zit je in Oekraïne.
Lieve groetjes uit de Jimi Hendrixstraat.
Hier in Nijmegen nemen de feesten toe. Vanavond vuurwerk en overal feesten, behalve voor de lopers, die in topconditie moeten zijn en uitgeslapen en om 5.00 uur al beginnen met lopen. Jawel vanaf dinsdag.
Jullie weten ook van een vroege start bij warm weer. Dan moet je interne klok worden bijgesteld.
Bij ons is het verplicht om een lift te maken aan een huis van 4 verdiepingen, maar aan oude gebouwen lukt dat niet. Maar wat een heisa als je nog iets in je fietstas hebt zitten en je het ' even' op moet halen.
Op de sportschool staat er een apparaat voor traplopen. Niets voor mij....geef mij maar de lift en dan een paar rekoefeningen.
Zo'n box deed me denken aan de woning van het Valkhof in Buitenveldert. Met allemaal sloten op de boxdeuren en natuurlijk inbraken. Hier heten ze bergingen, maar staan ook vaak vol met allerlei spullen.
Veel plezier met jullie reis en over 2 maanden zien we jullie zeker.