Zaterdag 16 mei
Hoi allemaal
allereerst ben ik super blij met mijn fantastische regenkleding . Bestaande uit jas en broek . Kostte ook wel wat maar dan heb je ook wat. Theo heeft aan een regenjas voldoende . Ook goed natuurlijk . Vandaag veel regen onderweg. Echt flinke buien . We reden voor een groot deel door de bergen waar de regen dan blijft hangen
. Maar alweer een lekker appartement in Pirot. Gelukkig was het appartement op de begaande grond . Soms letten we niet goed bij de Booking en moeten de fietsen een aantal trappen naar boven en beneden gebracht worden . Inclusief de bagage ( 9 stuks) .
Vanmorgen vanuit Nis gefietst naar Pirot . Prachtige route door de bergen . Volgens Theo herkende hij het een en ander in Nis. Ik niet natuurlijk. We zijn een aantal jaar geleden op weg naar Griekenland ook in Nis geweest. In de avond Nis verkent . Vrijdag avond is flaneer avond in het stadje . Mensen lopen gezellig met hun familie door de winkelstraat. Popcorn is favoriet voor de kinderen en ijsje eten voor de hele familie. Je kunt bij de stalletjes een broodje ( zeg maar gerust brood) eten met een lap vlees ertussen en allerlei sausjes . Een soort Mac Donald broodje maar dan dubbel zo groot.
Er waren optreden van kinderen die volksdans lieten zien in klederdracht . Volgens ons ging het om een wedstrijd . Goede sfeer , gezellig en iedereen vermaakt zich .
Wat opvalt onderweg zijn de vele auto garages met vele auto’s geparkeerd . Zo oud dat we ons afvragen wat moeten zij ermee. Ook veel oude onbewoonde huizen , of huizen die nog niet af zijn . Veel rotzooi op straat, volle vuilnis containers. Het laatste stuk waar we reden kwam erg armoedig
in iedere stad is wel een Lidle. Hele grote winkels die echt zeer goed op voorraad zijn . Verder natuurlijk kleine winkeltjes onderweg die bomvol zijn . Buiten staan vaak 4/5 koelkasten met vele soorten frisdrank en bier waar gretig gebruik van wordt gemaakt . Met name bier schijnt in de ochtend erg lekker te zien . onderweg kwamen we een bord tegen waarop Istanboel stond . Grappig want dat is zeker nog 250 km .
Er zijn inderdaad wel loslopende honden onderweg. De meeste zitten achter een hek maar soms niet . Met name van die kleine keffertjes die achter de fiets aan rennen . Wij proberen rustig door te fietsen en uiteindelijk geven zij het op . Tijdens ons ontbijt stop kwam er ook een hond bij ons zitten. Ik voel met toch niet echt op mijn gemak. Pauze heeft ook niet zo lang geduurt. We hadden nog wat oud brood bij ons en hebben dit aan de hond gegeven .
Morgen gaan we naar Sofia in Bulgarije. We zijn benieuwd hoe het daar is .
groetjes van ons

Trudy en ik zijn heel benieuwd naar jullie belevenissen in Sofia; daar hebben we nog weinig concreets over gehoord. We zien het verslag wel verschijnen. Veel plezier en een goed vervolg van jullie reis!
Wie heeft het nog koud? Wij gingen dit weekend weg en mochten logeren in een vakantiehuis met Talita en Arjan en de kinderen. De kachel stond aan, want opa ( ik dus ) heeft het vaak koud. Ik droom dan van mijn grote broer en zie jullie door de regen fietsen. Wat een beleving. Je overwint je eigen gedachten door te zien wat er allemaal wel gaat. Samen sterk. Geweldig ik leef mee!!
Na regen komt zonneschijn zullen we maar zeggen, het weer kan alleen maar beter worden!
Genieten jullie nog lekker, dan doe ik dat van jullie verhalen.